Affiliate Marketing

Affiliate marketing is meer dan alleen je product verkopen met behulp van een tussenpersoon (publisher). Het is ook een uitstekend kanaal om te werken aan je branding of om relevant verkeer naar je website te krijgen. Bij Affiliate marketing worden jouw producten gepromoot door publishers. Je betaalt dan een vergoeding per verkoop of klik.

Neem contact op

Affiliate marketing

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is een zeer bekende manier van online adverteren, waarbij je jezelf aanmeldt bij een affiliate netwerk, zoals; Tradetracker, Daisycon, Zanox of Awin. In deze netwerken bevinden zich duizenden aangesloten website waarop je producten of diensten kunt promoten. In ruil daarvoor betaal je een vooraf afgesproken bedrag per verkoop, ook wel CPS (Cost Per Sale) genoemd.

Met Affiliate Marketing op de juiste plek aanwezig

Je doelgroep heeft specifieke interesses en voorkeuren. Dat hebben ze voor bepaalde webshops, maar ook voor bepaalde social media kanalen, blogs en nieuwssites. Hoe mooi zou het zijn wanneer jouw product zou worden gepromoot door de favoriete blogger van je doelgroep? Of wanneer jouw product wordt aangeboden op Amazon? Dat kan allemaal met affiliate marketing. Wij helpen je een sterk affiliate netwerk op te bouwen. En we zetten alle relevante kanalen in, zodat jij nóg meer conversie kunt genereren.

Affiliate & Influencer marketing

Influencer marketing is een vorm van affiliate marketing, waarbij influencers emoties, meningen en gedrag beïnvloeden bij de doelgroep. Ze zijn het ideale medium voor verschillende merken om hun doelgroep te bereiken. De volgers zien de influencers als een autoriteit en hebben vertrouwen in hen, waardoor zij sneller een bepaalde keuze maken. Door influencers aan je merk te koppelen kun je niet alleen goed werken aan je branding, maar ook de verkoop gigantisch stimuleren.

Hoe gaan we te werk?

 1. Strategie
  Samen bepalen we de doelstellingen, de voorwaarden, welk affiliate netwerk en met welke publishers we willen samenwerk. Aan de hand daarvan gaan wij aan het werk met de opzet van het affiliate marketingprogramma.
 2. Opzet
  Bij de opzet van het programma zorgen we voor de ontwikkelingen van kwalitatief hoogwaardige banners, schrijven we een briefing voor de publishers (inclusief voorwaarden) en richten we het volledige programma in. Daarbij hoort natuurlijk ook het implementeren van de tracking, het inrichten van de affiliate software en het opzetten van een product feed.
 3. Optimaliseren
  Als alles staat gaan wij wekelijks aan de slag met de optimalisatie van de campagnes. Dit doen we niet alleen om succes te kunnen garanderen, maar ook om het maximale uit het programma te halen. Zo keuren wij publishers, meten we resultaten, verwijderen we slecht presterende publishers, keuren we de transacties goed en monitoren we resultaten nauwkeurig.
 4. Evaluatie & uitbouwen
  Wekelijks blikken we terug op de resultaten, zodat we snel kunnen bijsturen en direct kunnen inspelen op nieuwe kansen. Ook bespreken we samen met jou de verschillende strategieën en kijken we waar we de campagnes nog kunnen uitbouwen. Zo weet je zeker dat je samen met Prodos het maximale uit je Affiliate marketingcampagnes haalt.

Wat kan Prodos voor je betekenen?

Wij hebben vele jaren ervaring in de wereld van online affiliaties en hebben daarbij vele contacten opgedaan. Met deze kennis kunnen wij jou helpen bij het opbouwen van relevant affiliate netwerk. Wij vinden de juiste affiliaties voor je, regelen de opstart én sluiten de beste deals. Zo kunnen wij jou volledig ontzorgen en garanderen wij succesvolle campagnes.

Voordelen van Affiliate marketing

 • Groot bereik
 • Relevante doelgroep
 • Betalen bij succes
 • Effectief meetbaar en goed te optimaliseren
 • Verhoogt het aantal verkopen

Onze expertise

Influencer marketing

Influencer marketing; wat zijn jouw mogelijkheden? Een influencer hoeft helemaal geen individueel persoon of groep te zijn. Het kan ook heel goed een online platform zijn. Middels de naam van …

Lees meer

Ons werk

Koffievoordeel & Koffiemarkt

Koffiemarkt en koffievoordeel zijn twee labels van E-luscious en richten zich op de verkoop van koffie en toebehoren op de Nederlandse en Belgische markt. Voor beide labels is Prodos verantwoordelijk voor de volledige online performance. Hierbij werkt Prodos dagelijks aan het maximaliseren van de resultaten uit alle advertentie, affiliate en shopping campagnes. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis felis euismod odio facilisis rutrum. Sed id imperdiet nibh, ac ultrices magna. Nam diam turpis, gravida sit amet lacus eget, molestie tincidunt ante. Nulla id suscipit massa. Aliquam pretium ac massa quis pretium. Integer eros dui, laoreet ut nunc sed, commodo scelerisque lorem. Pellentesque eu nulla aliquam, aliquam sapien sodales, luctus risus. Morbi congue nulla at dui consequat semper. Morbi at dignissim turpis, eget ullamcorper purus. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec a ex neque. Ut ultrices sem aliquam tortor eleifend semper. Praesent non molestie urna. Mauris dapibus vel lacus sit amet elementum. Vivamus lacinia nulla et mauris feugiat luctus. Morbi porttitor eros lorem, quis mollis metus viverra a. Morbi a neque quis eros feugiat eleifend. Etiam vitae orci porttitor, tincidunt lectus a, gravida odio. Curabitur vitae libero feugiat, faucibus dolor …

Lees meer

Enthousiast geworden?

Wil je met jouw huidige online platform naar een nieuw niveau? Of heb je een idee en wil je een volledig online concept laten ontwikkelen?